Flag

Yulaflı Havuçlu Vegan Kurabiye

10 adet
Orta
30 dk.
Havuç, yulaf ezmesi, ceviz ve çikolata ile hazırlanan vegan tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Havuçlu karışım
3 adetrendelenmiş havuç
1 çay bardağısu
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 su bardağıyulaf ezmesi
1 su bardağıöğütülmüş ceviz
60 gvegan damla çikolata
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Havuçların hazırlanışı

Rendelenmiş havuçlar ve suyu bir tavaya alın ve arada karıştırarak havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Soğuyan havuçları derin bir kaba alın ve üzerine pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın. 

Yulaf ezmesini mutfak robotunda toz haline getirin ve havuçların üzerine ilave edin. Öğütülmüş ceviz ve damla çikolataları ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Yemek kaşığı yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın, eliniz ile hafif bastırarak düzeltin ve pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarın ve 15 dakika sonra pudra şekerine bulayın. Soğuduktan sonra servis yapın.