Flag

Yulaflı Meyveli Puflar

Yaklaşık 6 kase
Kolay
80 dk.
Ahududu, elma ve yulaf ezmesi ile hazırlanan pratik ve sağlıklı bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Tarifte dondurulmuş ahududu kullanabilirsiniz. Çözdürüp süzgüde bekleterek suyunu iyice süzün.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Isıya dayanıklı kalıp (8-10 cm)

Malzemeler

Meyveli karışım
3 adetkırmızı elma (orta boy)
1 su bardağıahududu
1portakal kabuğu rendesi
0,5 çay bardağıportakal suyu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
5 - 6 damlarom aroması
0,5 çay bardağıiri kırılmış ceviz
Yulaflı karışım
0,5 su bardağıyulaf ezmesi
0,5 su bardağıun
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
50 gtereyağı
0,5 çay bardağıiri kırılmış ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Meyveli karışım

Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını ayıklayın ve küp şeklinde doğrayın. Derin bir kaseye alın. Üzerine ahududu, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, pudra şekeri, rom aroması ve cevizi ekleyip karıştırın. 10 dakika bekletip kalıplara paylaştırın.

3

Yulaflı karışım

Yulaf ezmesi, un, pudra şekeri, tarçın, tereyağı ve cevizi karıştırma kabına alın. Parmak uçları ile fazla ezmeden karıştırarak granül haline getirin. Kalıplardaki meyveli karışımların üzerine paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Tarifte dondurulmuş ahududu kullanabilirsiniz. Çözdürüp süzgüde bekleterek suyunu iyice süzün.