Flag

Yulaflı Muzlu Puding Kup

Yaklaşık 5 - 6 kup
Orta
200 dk.
Özel yulaflı karışım ve muzlu puding ile hazırlanan kup.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Su kısık ateşte ısıtılarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Yulaflı karışım
1 çay bardağıyulaf ezmesi
1 yemek kaşığıkepekli un
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3 adetküp şeklinde doğranmış kuru kayısı
1 adetküp şeklinde doğranmış muz
2 yemek kaşığıfındık kırığı
1yumurta
1 tatlı kaşığıtereyağı
Puding
1 poşetDr. Oetker Muzlu Puding
3,5 su bardağısüt
Süslemek için
40 gbitter çikolata
Yarım muz
2 yemek kaşığıfındık kırığı
5 - 6 adettaze nane yaprağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

15x20 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.


Turbo pişirme: 160°C


Alt-üst pişirme: 170°C

2

Yulaflı karışımın hazırlanışı

Yulaf ezmesi, kepekli un, şekerli vanilin, kayısı, muz, fındık kırığı, yumurta ve tereyağını bir kaba alın. Kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı tepsideki pişirme kağıdının üzerine kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarın. Pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca bıçak yardımı ile küçük parçalara bölün.

3

Puding ve kupların hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp aralara yulaflı parçalardan koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Muzu bıçak ile yarım cm kalınlığında dilimleyin. Muz dilimlerini çikolataya batırın ve donuncaya kadar bekletin. Kupların üzerini çikolatalı muz, fındık kırığı ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Su kısık ateşte ısıtılarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.