Flag

Zebra Kek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
140 dk.
Kakaolu ve sade kek hamuruyla hazırlanan, deseniyle şaşırtan Zebra Kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Profi Serisi Düz Tabanlı Kelepçeli Kalıp 26 cm

Malzemeler

Kek
4yumurta
2 su bardağıtoz şeker
1 su bardağısüt
125 gyumuşak margarin
0,5 su bardağısıvı yağ
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1portakal kabuğu rendesi
1 paketDr. Oetker Sade Kek Karışımı
3 yemek kaşığıDr. Oetker Gourmet Kakao
3 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Süt, margarin, sıvı yağ ve şekerli vanilini ekleyip 3 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesi ile sade kek karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamurun yarısını ayrı bir kaba alın, kakao ve sütü ekleyin ve 1 dakika çırpın.


Kalıbın ortasına 2 yemek kaşığı beyaz hamur dökün. Kakaolu hamurdan da 2 yemek kaşığı alıp beyaz hamurun ortasına dökün. İki ayrı renk hamur bitinceye kadar bu sıralama ile kalıba dökmeye devam edin. (Hamurları her seferinde kalıbın tam ortasına dökün ve kaşık ile düzeltme yapmayın, şekiller hamurun kendiliğinden yayılması ile oluşuyor.) Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 45 dakika


Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletip kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın.