Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Zeytinli Kekikli Bazlama

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Börek, gözleme lezzetinde kolay bazlama tarifi. Kahvaltılar, sahur yemekleri için çok ideal.

10 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Zeytinli Kekikli Bazlama

Hamur:

2 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
½ çay bardağı ılık su
4 - 4 ½ su bardağı un
1 yumurta (orta boy)
½ çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
½ çay kaşığı tuz

İç malzeme:

1 tatlı kaşığı kekik
1 ½ çay bardağı ince doğranmış siyah zeytin

Açmak için:

3 - 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Pişirmek için:

4 - 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Sürmek için:

2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı:

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Yumurta, sıvı yağ, ılık su ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme:

Mayalanan hamura kekik ve zeytini ekleyip tekrar yoğurun. 10 eşit parçaya bölün. Hafif yağladığınız tavayı orta ateşte ısıtın. Hamurlardan birini tezgah üzerine alın, üzerine 1 çay kaşığı sıvı yağ sürün ve elinizle bastırarak 15 cm çapında açın. Açtığınız hamuru tavada arkalı önlü pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirdiğiniz bazlamayı servis tabağına alın ve bekletmeden üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp pişirin. Sıcak servis yapın.

Beslenme bilgileri * Zeytinli Kekikli Bazlama

Porsiyon / Servis 100 g / ml