Flag

Zeytinyağlı Kalburabastı

Yaklaşık 16 - 18 adet
Orta
40 dk.
Zeytinyağlı ile hazırlanan nefis kalburabastı tatlısı tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Tarif videosunda gösterilen şekillendirme aparatı kalburabastı matı ya da silikon nihale olarak piyasada bulunabilir. 
Ayrıca kalburunuz yoksa rendenin iri delikli kısmını da şekillendirme için kullanabilirsiniz. 
Bu tarife özel ipuçları
Pişmiş ve şurup ile buluşmuş olan kalburabastıları tepside alt-üst çevirerek ya da kaşık ile tepsideki şerbeti üzerlerine tekrar tekrar dökerek şurubu dengeli bir şekilde çekmesini sağlayın. Bu işlem kalburabastı tatlınızın çok daha lezzetli ve uygun kıvamda olmasını sağlayacaktır. 
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur için
3 - 3,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağızeytinyağı
1 su bardağısüt
1 yemek kaşığıtoz şeker
3 yemek kaşığıirmik
1 çay kaşığıDr. Oetker Karbonat
Dolgu
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
Şurup
3 su bardağıtoz şeker
3 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Karbonat
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Zeytinyağı, süt ve toz şekeri ayrı bir kaba alıp çatal ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımı, irmik ve karbonatı ilave edip yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp kalbur, rende veya makarna süzgeci üzerine yerleştirin. Üzerine bastırarak 6-7 cm çapına getirin. Ortasına ceviz koyup kapatın ve hafifçe bastırıp yuvarlayarak hamurun yüzeyini şekillendirin. Tamamını bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Daha sonra kenarları yüksek bir kalıbın içine sıralayın.

3

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu tencereye koyup orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp 15 dakika ılımaya bırakın. Ilık şurubu kepçe ile kalburabastıların üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Tarif videosunda gösterilen şekillendirme aparatı kalburabastı matı ya da silikon nihale olarak piyasada bulunabilir. 
    Ayrıca kalburunuz yoksa rendenin iri delikli kısmını da şekillendirme için kullanabilirsiniz. 
  • Pişmiş ve şurup ile buluşmuş olan kalburabastıları tepside alt-üst çevirerek ya da kaşık ile tepsideki şerbeti üzerlerine tekrar tekrar dökerek şurubu dengeli bir şekilde çekmesini sağlayın. Bu işlem kalburabastı tatlınızın çok daha lezzetli ve uygun kıvamda olmasını sağlayacaktır.