Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.
Havuçlu Kek Karışımı

Havuçlu Kek Karışımı

Büyük küçük herkesin severek tükettiği, klasik lezzet havuçlu kek!

Havuçlu Kek Karışımı’nın içerisinde özel havuç parçaları yer alıyor, böylece dışarıdan rendelenmiş havuç eklenmesine gerek kalmadan pratik bir şekilde havuçlu kek hazırlanabiliyor.

İçeriğindeki tam buğday unu sayesinde özgün bir lezzete ve yapıya sahip olup yumurta, sıvı yağ, süt ve ceviz içi eklenerek hazırlanıyor.

Ayrıca,  paketin içinde üst süsleme için de pudra şekeri yer alıyor.

Havuçlu Kek karışımı ile çay ve kahve sohbetleriniz daha da keyifli olacak!

Havuçlu Kek Karışımı ürünümüzü sipariş vermek için:

Hazırlanışı

Tarife göre ilave edilecekler:

  • 3 yumurta
  • 150 ml (3/4 su bardağı) sıvı yağ
  • 150 ml (3/4 su bardağı) süt
  • 75 g (1 su bardağı) iri kırılmış ceviz içi

Kalıp önerisi: 11X25 cm baton kalıp veya 26 cm çapında kelepçeli kalıp

1.

Ön hazırlık ve hamurun hazırlanışı

Kek kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)

Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)

Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, sıvı yağ ve sütü ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Havuç parçaları ve iri kırılmış ceviz içini hamura ilave edip mikserin en düşük devrinde 15 saniye çırpın.

2.

Pişirme

Hamuru kek kalıbına döküp fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen sürede pişirin.

Pişirme süresi:

yaklaşık 45-55 dakika (kelepçeli kalıp için)

yaklaşık 55-65 dakika (baton kalıp için)*

* Baton kalıpta pişiriyorsanız, pişirme süresinin 20. dakikasında hamurun üzerini bıçakla uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.

3.

Servis

Fırından çıkardığınız keki 10 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra spatula yardımı ile kalıbın kenarlarından ayırarak çıkartın ve soğutma teli üzerinde soğutun. Soğuduktan sonra pudra şekerini bir süzgeç yardımı ile üzerine serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir.

tam buğday unu
buğday unu

 

Besin ögeleri: Havuçlu Kek Karışımı

100g hazırlanmış ürün
Enerji 1590kJ
379kcal
Yağ 17.7g
Doymuş yağ 1.95g
Karbonhidrat 48.4g
Şeker 29.33g
Protein 6.5g
Tuz 0.01g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 535g

Ürün Hazırlanışı

Havuçlu Kek Karışımı

 Temel Hamur Okulu

Özenle denenmiş

En temel uygulamalar ve yaratıcı tarifler
 VİDEOLAR

Deneme Mutfağı'ndan Püf Noktalar

Mutfakta yardımcınız olabilecek birçok bilgi...