Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.
Çikolatalı Muffin

Çikolatalı Muffin

Hem çikolata hem muffin, çocukların en sevdiği şey!

İçerisinde % 14,5 oranında çikolata parçaları var. Ayrıca 15 adet küçük muffin kalıbı birlikte. Muffinleri bu kalıplar içerisinde pişirmek çok rahat.

Üstelik çok az malzeme ilave edilmesi ve hazırlık sırasında mikser kullanımına gerek kalmaması, pişirme süresinin 15-20 dakika gibi kısa olması çikolatalı muffin hazırlığını çok pratikleştirdiği için çocukların bile kendi başlarına bu ürünü hazırlamaları mümkün.

Hazırlanışı

Tarife göre ilave edilecekler

1 yumurta

100 ml (1 çay bardağı) sıvı yağ

100 ml (1 çay bardağı) su

1

Ön hazırlık

Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine dizin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

 

Elektrikli fırın ayarı:

Turbo pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)

Alt-üst pişirme: 200°C (önceden ısıtılmış)

 

 

 

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını çırpma kabına boşaltın ve üzerine yumurta, sıvı yağ ve suyu ilave edin. El çırpıcısı veya çatal ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika karıştırın.

3

Pişirme

Hamuru iki kaşık yardımı ile muffin kalıplarına paylaştırın. Çikolata parçalarını hamurların üzerine eşit şekilde serpin. Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen fırın ayarında, üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15-20 dakika

Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alın ve soğuduktan sonra servis yapın.

Öneri:

Değişik muffinler yapmak istiyorsanız, hamuru aşağıdaki malzemelerden biriyle karıştırın.

-90 g (1,5 çay bardağı) suyu iyice süzülmüş çekirdeksiz vişne

-75 g (1,5 çay bardağı) dövülmüş ceviz, badem veya fındık kırığı

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir.

buğday unu
soya lesitini
buğday nişastası

 

Beslenme değerleri Çikolatalı Muffin

100g hazırlanmış ürün
Enerji 1798kJ
430kcal
Yağ 22.48g
Doymuş yağ 3.78g
Karbonhidrat 52.05g
Şeker 29.72g
Protein 4.77g
Salz 0.67g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 345g

Ürün Hazırlama Videosu

Çikolatalı Muffin

 Temel Hamur Okulu

Özenle denenmiş

En temel uygulamalar ve yaratıcı tarifler