Flag

Red Velvet Pasta

10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Nefis kremalı red velvet pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağısüt
1 tatlı kaşığıelma sirkesi
3yumurta akı
1 su bardağıtoz şeker
3 adetyumurta sarısı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağısıvı yağ
1 tatlı kaşığıkırmızı gıda boyası
Krema için
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş krema
100 gsürülebilir taze peynir (tuzsuz)
0,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. Sütü bir kaseye alın, üzerine elma sirkesini ekleyin ve 10 dakika bekletin. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta aklarını cam veya metal bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde çırpmaya başlayın. Bir su bardağı toz şekerin yarısını azar azar ilave edin, kar haline gelinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları, kalan yarım su bardağı toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 1-2 dakika çırpın. Sıvı yağ ve beklettiğiniz sirkeli sütü ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Gıda boyasını ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız yumurta aklarını hamura azar azar ekleyerek spatula yardımı ile alttan üste doğru söndürmeden karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından alın, 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı

Krem şantiyi krema, taze beyaz peynir, pudra şekeri ve süt ile 3-4 dakika çırpın.

4

Şekillendirme ve servis

Soğuyan kekin üst kısmındaki bombeyi bıçak ile keserek düzleştirin. Kestiğiniz parçayı süslemede kullanmak için ayırın. Keki enlemesine iki eşit parça elde edecek şekilde kesin. Üst katı ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız kremanın yarısını üzerine yayın. İkinci kat keki üzerine kapatın. Kalan krema ile pastayı kaplatın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.


Ayırdığınız kek parçasını eliniz ile ufalayın. Pastanın üzerine ve yanlarına serpip dilimleyerek servis yapın.