Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.
Köstebek Pasta

Köstebek Pasta

Kakaolu keki, muz aromalı kreması ve çikolata parçaları ile muhteşem bir lezzet!

Kremalı pasta sevenler için espirili ve lezzetli bir seçenek. Bunun yanı sıra hazırlaması hem kolay hem de eğlenceli.

Ayrıca paketin arkasında alternatif olarak Çikolatalı Kesme tarifi de yer alıyor.

Köstebek Pasta ürünümüzü sipariş vermek için:

Hazırlanışı

Tarife göre ilave edilecekler:

Un karışımı için:

100 g margarin

2 yumurta

75 ml (7-8 yemek kaşığı) süt

Krema karışımı için:

350 ml (3,5 çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

Ayrıca 3 adet muz

Kalıp önerisi: 26 cm çapındas kelepçeli kalıp

1

Ön hazırlık ve hamurun hazırlanışı:

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)

Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)

Kalıbınızın tabanını ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine margarin, yumurta ve sütü ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen sürede pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25-35 dakika

2

Tabanın hazırlanışı:

Fazla kabarmamış olan bu keki soğuyunca kalıptan çıkarın. Keki servis tepsisine yerleştirin ve kenardan 1 cm pay kalacak şekilde kaşık yardımı ile 0,5 cm derinliğinde oyun. Kek kırıntılarını bir kasede iyice ufalayın. Muzları soyup uzunlamasına ikiye kesin ve düz tarafları alta gelecek şekide dizerek tabanın oyulan kısmını tamamen doldurun.

3

Kremanın hazırlanışı ve servis:

Çırpma kabına buzdolabında soğutulmuş sütü boşaltıp üzerine krema karışımını ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile en yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Daha sonra çikolata parçalarını ilave edip hafifçe karıştırın. Kremayı muzların üzerinden başlayarak tabanı tamamen kaplayacak şekilde yayın ve kubbe şekli verin. Ufalanmış kek kırıntılarını kremanın üzerine hafif içe bastırarak ve kremayı tamamen kaplayacak şekilde serpin. Pastayı buzdolabında yaklaşık 2 saat beklettikten sonra servis yapın.

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir.

buğday unu
buğday nişastası
süt proteini
yağsız süt tozu

 

Besin ögeleri: Köstebek Pasta

100g hazırlanmış ürün
Enerji 945kJ
225kcal
Yağ 9.8g
Doymuş yağ 4.97g
Karbonhidrat 30.2g
Şeker 21.06g
Protein 4g
Tuz 0.14g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 450g

Ürün Videosu

Köstebek Pasta

 Temel Hamur Okulu

Özenle denenmiş

En temel uygulamalar ve yaratıcı tarifler