Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Rokoko

Çikolata Parçaları içeren Kakaolu ve Vanilinli; birbirine son derece uyumlu iki farklı lezzet katmanı üzerine dökülen Çikolatalı Sos’u ile muhteşem bir tatlı...

Soğuk servis edilen Rokoko’yu hazırlaması çok kolay; tüm bu karışımlar dışarıdan sadece süt eklenerek hazırlanıyor!

Ayrıca, Rokoko’yu altına ve üzerine sade veya kakaolu kek koyarak hazırlayabileceğiniz gibi, içerisine arzu ettiğiniz Sıvı Aroma Verici çeşitlerimizden birini ilave edebilirsiniz.

İçerisine ekleyebileceğiniz meyve şekerlemesi, kuru meyve, kuru yemişler ile lezzetini daha da farklılaştırıp, servis sırasında çikolatalı sosunun üzerine fındık kırığı, badem kırığı, Antep fıstığı veya Hindistan cevizi serpebilirsiniz.

 

 

Hazırlanışı:

1

Tarife göre ilave edilecekler:

Toplam 450 ml süt            

  • Vanilinli tatlı için: 150 ml (yaklaşık 1,5 çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt                       
  • Kakaolu tatlı için: 150 ml (yaklaşık 1,5 çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
  • Çikolatalı sos için: 150 ml (yaklaşık 1,5 çay bardağı
2

Baton kalıbın içini,kenarlarını da kapatacak şekilde streç film veya buzdolabı poşeti ile kaplayın.

Buzdolabında soğutulmuş 150ml (yaklaşık 1,5 çay bardağı) sütü çırpma kabına alın.

Üzerine vanilinli tatlı karışımını boşaltın.

Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük sonra yüksek devirde kıvam alıncaya kadar toplam 3 dakika çırpın.

Tatlıyı baton kalıba alın ve üzerini düzeltin.

3

Buzdolabında soğutulmuş (1,5 çay bardağı) sütü çırpma kabına alın.

Üzerine kakaolu ve çikolata parçalı tatlı karışımını boşaltın.

Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük sonra yüksek devirde kıvam alıncaya kadar toplam 3 dakika çırpın.

Tatlıyı,vanilinli tatlının üzerine dökün ve üzerini hafifçe düzeltin.

4

150ml (yaklaşık 1,5 çay bardağı) sütü bir tencereye boşaltın ve çikolatalı sos karışımını üzerine ilave edin.

Orta ateşte el çırpıcısı ile devamlı karıştırarak pişirin.

Kaynama başlayınca ocağı kısın ve karıştırarak 1 dakika daha kaynatın.

Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

Tatlıyı dondurucudan çıkarın.

Bekletmeden ters çevirerek serviz tabağına alın, streç filmi çıkarıp dilimleyin.

Her bir dilimin üzerine çikolatalı sos dökürek servis yapın.

Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

süt proteini
sert kabuklu meyve
soya ürünü

Besin ögeleri: Rokoko

100G HAZIRLANMIŞ ÜRÜN
Enerji 761 kJ
181 kcal
Yağ 6.6 g
Doymuş yağ 4.7 g
Şeker 23 g
Protein 3.5 g
Tuz 0.12 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 188g

Tarif Dünyası

Yüzlerce tarif için uygulamamızla tanışın!

İndirmek için tıklayın.