Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.
Rokoko

Rokoko

Çikolata Parçaları içeren Kakaolu ve Vanilinli; birbirine son derece uyumlu iki farklı lezzet katmanı üzerine dökülen Çikolatalı Sos’u ile muhteşem bir tatlı...
Soğuk servis edilen Rokoko’yu hazırlaması çok kolay; tüm bu karışımlar dışarıdan sadece süt eklenerek hazırlanıyor!
Ayrıca, Rokoko’yu altına ve üzerine sade veya kakaolu kek koyarak hazırlayabileceğiniz gibi, içerisine arzu ettiğiniz Sıvı Aroma Verici çeşitlerimizden birini ilave edebilirsiniz.
İçerisine ekleyebileceğiniz meyve şekerlemesi, kuru meyve, kuru yemişler ile lezzetini daha da farklılaştırıp, servis sırasında çikolatalı sosunun üzerine fındık kırığı, badem kırığı, Antep fıstığı veya Hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Hazırlanışı

Tarife göre ilave edilecekler:

Toplam 450 ml süt
Vanilinli tatlı için: 150 ml (yaklaşık 1,5 çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
Kakaolu tatlı için: 150 ml (yaklaşık 1,5 çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
Çikolatalı sos için: 150 ml (yaklaşık 1,5 çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

1

Baton kalıbın içini, kenarlarını da kapatacak şekilde streç film veya buzdolabı poşeti ile kaplayın. Buzdolabında soğutulmuş 150 ml (yaklaşık 1,5 çay bardağı) sütü çırpma kabına alın. Üzerine vanilinli tatlı karışımını boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde kıvam alıncaya kadar toplam 3 dakika çırpın. Tatlıyı baton kalıba alın ve üzerini hafifçe düzeltin.

2

Buzdolabında soğutulmuş 150 ml (yaklaşık 1,5 çay bardağı) sütü çırpma kabına alın. Üzerine kakaolu ve çikolata parçalı tatlı karışımını boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde kıvam alıncaya kadar toplam 3 dakika çırpın. Tatlıyı, vanilinli tatlının üzerine dökün ve üzerini hafifçe düzeltin. Üzerini kapatıp dondurucuya alın ve en az 4 saat bekletin.

3

150 ml (yaklaşık 1,5 çay bardağı) sütü bir tencereye boşaltın ve çikolatalı sos karışımını üzerine ilave edin. Orta ateşte el çırpıcısı ile devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve karıştırarak 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Tatlıyı dondurucudan çıkarın. Bekletmeden ters çevirerek servis tabağına alın, streç filmi çıkarıp dilimleyin. Her bir dilimin üzerine çikolatalı sos dökerek servis yapın.

Öneri:

Ambalajın ön yüzündeki gibi sunum için hazırladığınız Rokoko'yu 4 eşit parçaya dilimledikten sonra her bir parçayı üçgen servis edilecek şekilde ikiye bölün.

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir.

süt proteini
sert kabuklu meyve
soya ürünü

 

Besin ögeleri: Rokoko

100g hazırlanmış ürün
Enerji 761kJ
181kcal
Yağ 6.6g
Doymuş yağ 4.7g
Karbonhidrat 27g
Şeker 23g
Protein 3.5g
Tuz 0.12g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 188g

 Tıklayın, evinize gelsin!

Dr. Oetker Sanal Mağaza

Pratik ve estetik mutfak ekipmanları…
 Dr. Oetker Tariflerinde Ölçülendirme

Ölçü Tablosu

Tarif hazırlamanın en önemli noktası “ölçülendirme”
 VİDEOLAR

Deneme Mutfağı'ndan Püf Noktalar

Mutfakta yardımcınız olabilecek birçok bilgi...