Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Pandispanya Un

Yuvarlak, baton, rulo, mini veya özel günler için farklı tasarımlı birçok pasta yapımında kullanılan temel bir üründür.

Yağ ilave edilmez, klasik pandispanya hazırlıklarına göre daha az yumurta ile hazırlanır. Şekeri ve kabartıcısı içindedir, dışarıdan sadece 3 yumurta ve 100 ml (yarım su bardağı) su eklenir.

Dr. Oetker Pasta Kreması ve Dolgu Kreması ürünleri ile birçok değişik tarif hazırlanabilir.

Ambalajının iç yüzünde birbirinden farklı tarifler yer almaktadır.

 

 

Hazırlanışı:

1

Tarife göre ilave edilecekler:

Sade pandispanya için:
3 yumurta
100 ml (yarım su bardağı) su


Kakaolu pandispanya için:
4 yumurta
100 ml (yarım su bardağı) su
30 ml (3 yemek kaşığı) sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao
Arzuya göre bir tutam tarçın

2

  • Daha ıslak yapı için kremayı sürmeden önce 100 ml (yaklaşık 1 çay bardağı) su veya süte 1 tatlı kaşığı şeker ilave ederek hazırladığınız ıslatma karışımı veya 100 ml meyve suyu ile pandispanya katlarını ıslatabilirsiniz.
  • Arzuya göre ıslatma karışımına Dr. Oetker Vanilya, Limon, Portakal veya Acı Badem Aroması ilave edebilirsiniz

Kalıp önerisi: 26 cm çapında kelepçeli kalıp

3

Pişirme süresi: yaklaşık 40-45 dakika

Elektrikli fırın ayarı:

Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)

Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)

4

Ön hazırlık ve hamurun hazırlanışı:

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin.

Çırpma kabına boşalttığınız un karışımına, sade veya kakaolu pandispanya hazırlama tercihinize göre, yukarıda belirtilen malzemeleri ilave edin.

Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın.

5

Hamurun pişirilmesi:

Hamuru kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Kalıbı fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen sürede pişirin.

6

Süsleme:

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini bıçak yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

Soğuyan pandispanyayı enlemesine 2 veya 3 parçaya kesip kat aralarına Pastacı Kremaları, üzerini Dr. Oetker Pasta Kremaları ve Dr. Oetker Dekor Serisi ürünleri ile süsleyerek servis yapın.

Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

buğday unu
buğday nişastası
yağsız süt tozu

Besin ögeleri: Pandispanya Un

100G HAZIRLANMIŞ ÜRÜN
Enerji 304 kcal
1288 kJ
Yağ 4.5 g
Doymuş yağ 2.2 g
Karbonhidrat 60 g
Şeker 30 g
Protein 6.4 g
Tuz 0.84 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 349g

Tarif Dünyası

En güzel tarif fikirleri burada...

Uygulamamızı indirmek için tıklayın.