Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.
Pandispanya Un

Pandispanya Un

Yuvarlak, baton, rulo, mini veya özel günler için farklı tasarımlı birçok pasta yapımında kullanılan temel bir üründür.

Yağ ilave edilmez, klasik pandispanya hazırlıklarına göre daha az yumurta ile hazırlanır. Şekeri ve kabartıcısı içindedir, dışarıdan sadece 3 yumurta ve 100 ml (yarım su bardağı) su eklenir.

Dr. Oetker Pasta Kreması ve Dolgu Kreması ürünleri ile birçok değişik tarif hazırlanabilir.

Ambalajının iç yüzünde birbirinden farklı tarifler yer almaktadır.

Pandispanya Un ürünümüzü sipariş vermek için:

Hazırlanışı

Tarife göre ilave edilecekler:

Sade pandispanya için:

3 yumurta

100 ml (yarım su bardağı) su

Kakaolu pandispanya için:

4 yumurta

100 ml (yarım su bardağı) su

30 ml (3 yemek kaşığı) sıvı yağ

25 g Dr. Oetker Kakao

Arzuya göre bir tutam tarçın

 

Öneri:

-Daha ıslak yapı için kremayı sürmeden önce 100 ml (yaklaşık 1 çay bardağı) su veya süte 1 tatlı kaşığı şeker ilave ederek hazırladığınız ıslatma karışımı veya 100 ml meyve suyu ile pandispanya katlarını ıslatabilirsiniz.

-Arzuya göre ıslatma karışımına Dr. Oetker Vanilya, Limon veya Acı Badem Aroması ilave edebilirsiniz.

 

Kalıp önerisi: 26 cm çapında kelepçeli kalıp

 

Pişirme süresi: yaklaşık 40-45 dakika

 


Elektrikli fırın ayarı:

Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)

Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)

1

Ön hazırlık ve hamurun hazırlanışı:

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Çırpma kabına boşalttığınız un karışımına, sade veya kakaolu pandispanya hazırlama tercihinize göre, yukarıda belirtilen malzemeleri ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın.

2

Hamurun pişirilmesi:

Hamuru kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Kalıbı fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen sürede pişirin.

3

Süsleme:

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini bıçak yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine 2 veya 3 parçaya kesip kat aralarına Pastacı Kremaları, üzerini Dr. Oetker Pasta Kremaları ve Dr. Oetker Dekor Serisi ürünleri ile süsleyerek servis yapın.

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir.

buğday unu
buğday nişastası
yağsız süt tozu

 

Besin ögeleri: Pandispanya Un

100g hazırlanmış ürün
Enerji 1257kJ
297kcal
Yağ 3.18g
Karbonhidrat 63.28g
Protein 3.73g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 350g

Tarif Videosu

Pandispanya Un