Un Kurabiyesi’ni hazırlamak artık çok pratik!
Ayrıca kurabiyeleri süslemek için paketin içerisinde pudra şekeri de bulunuyor.
Dışarıdan sadece margarin ve sıvı yağ eklenerek hazırlanan Dr. Oetker Un Kurabiyesi, istenirse sadece tereyağı ile de hazırlanabiliyor.
Ambalajda bulunan farklı tarifleri de deneyerek, damaklardan silinmeyecek lezzetler yaratmak sizin elinizde!
150 g yumuşak margarin
50 ml (yarım çay bardağı) sıvı yağ
Püf Noktası: Oda sıcaklığında bekletilerek yumuşatılmış margarin veya tereyağı kullanınız.
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 150°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: yaklaşık 40-50 dakika
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Un karışımını karıştırma kabına boşaltıp üzerine margarin veya sıvı yağ ilave edin.
Ele yapışmayan hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve her birini ayrı yuvarlayarak rulo haline getirin.
Biçak ile bu ruloları 24 parçaya bölün. Parçaları elinizde yuvarlayarak şekillendirin ve üzerlerine hafif bastırıp yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.
Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen sürede pişirin. Kurabiyelerin kenarları hafif pembeleşince beklemeden tepsiyi fırından çıkarın.
Kurabiyeleri ılıncaya kadar tepside bekletin.
Pudra şekeri karışımını ılık kurabiyelerin her yerini kaplayacak şekilde bir süzgeç yardımı ile serpin ve servis tabağına dizin.
Hamuru iki eşit parçaya böldükten sonra birine 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao ilave edin ve yoğurun.
Her iki hamuru rulo haline getirin. Farklı renklerdeki iki ruloyu yan yana koyup birlikte yuvarlayarak iki hamurun kaynaşmasını sağlayın.
Daha sonra bıçak ile 24 parçaya kesin ve yağlanmış tepside pişirin.
Margarin ve sıvı yağ yerine 200 g tereyağı da kullanabilirsiniz.
Farklı şekillerde kurabiye yapmak için, hazırladığınız ruloların üzerine hafifçe bastırın ve hamurun üzerini çatal ile boylu boyunca çizin. Bıçak ile 24 adet elde edecek gibi baklava şeklinde kesin.
Farklı lezzetler için kurabiyelerinizin ortasına karanfil veya badem batırabilirsiniz. Pudra şekerine bulanmış kurabiyelerin üzerine tarçın serpebilirsiniz.
Ambalajın iç yüzeyinde 6 adet değişik tarif bulabilirsiniz.
Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir
buğday irmiği
100 g Tarifine Göre Hazırlanmış Ürün | |
---|---|
Enerji |
484
kcal
2.026 kJ |
Yağ |
24,1
g
|
Doymuş yağ |
5,07
g
|
Karbonhidrat |
61,7
g
|
Şeker |
15,96
g
|
Protein |
5
g
|
Tuz |
0,1
g
|
Ağırlık: 450g
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.