Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi’ni hazırlamak artık çok pratik!

Ayrıca kurabiyeleri süslemek için paketin içerisinde pudra şekeri de bulunuyor.

Dışarıdan sadece margarin ve sıvı yağ eklenerek hazırlanan Dr. Oetker Un Kurabiyesi, istenirse sadece tereyağı ile de hazırlanabiliyor.

Ambalajda bulunan farklı tarifleri de deneyerek, damaklardan silinmeyecek lezzetler yaratmak sizin elinizde!

 

 

Hazırlanışı

1

Tarife göre ilave edilecekler:

150 g yumuşak margarin 
50 ml (yarım çay bardağı) sıvı yağ
Püf Noktası: Oda sıcaklığında bekletilerek yumuşatılmış margarin veya tereyağı kullanınız.

2

Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 150°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: yaklaşık 40-50 dakika

3

Hamurun hazırlanışı

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Un karışımını karıştırma kabına boşaltıp üzerine margarin veya sıvı yağ ilave edin.

Ele yapışmayan hamur elde edinceye kadar yoğurun.
 

4

Pişirme

Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve her birini ayrı yuvarlayarak rulo haline getirin.

Biçak ile bu ruloları 24 parçaya bölün. Parçaları elinizde yuvarlayarak şekillendirin ve üzerlerine hafif bastırıp yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.

Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen sürede pişirin. Kurabiyelerin kenarları hafif pembeleşince beklemeden tepsiyi fırından çıkarın.

Kurabiyeleri ılıncaya kadar tepside bekletin.
 

5

Süsleme

Pudra şekeri karışımını ılık kurabiyelerin her yerini kaplayacak şekilde bir süzgeç yardımı ile serpin ve servis tabağına dizin.

6

Kakaolu un kurabiyesi için

Hamuru iki eşit parçaya böldükten sonra birine 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao ilave edin ve yoğurun.

Her iki hamuru rulo haline getirin. Farklı renklerdeki iki ruloyu yan yana koyup birlikte yuvarlayarak iki hamurun kaynaşmasını sağlayın.

Daha sonra bıçak ile 24 parçaya kesin ve yağlanmış tepside pişirin.
 

7

Dr. Oetker Deneme Mutfağı'ndan Öneriler

Margarin ve sıvı yağ yerine 200 g tereyağı da kullanabilirsiniz.
Farklı şekillerde kurabiye yapmak için, hazırladığınız ruloların üzerine hafifçe bastırın ve hamurun üzerini çatal ile boylu boyunca çizin. Bıçak ile 24 adet elde edecek gibi baklava şeklinde kesin.
Farklı lezzetler için kurabiyelerinizin ortasına karanfil veya badem batırabilirsiniz. Pudra şekerine bulanmış kurabiyelerin üzerine tarçın serpebilirsiniz.
Ambalajın iç yüzeyinde 6 adet değişik tarif bulabilirsiniz.
 

Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

buğday irmiği

Besin ögeleri: Un Kurabiyesi

100G HAZIRLANMIŞ ÜRÜN
Enerji 484 kcal
2026 kJ
Yağ 24 g
Doymuş yağ 5.1 g
Karbonhidrat 62 g
Şeker 16 g
Protein 5 g
Tuz 0.10 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 450g