Unu eleyip bir kaba alın, mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tereyağı, süt, toz şeker, şekerli vanilin, yumurta ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru kısa bir süre yoğurup 4 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta merdane ile 10x20 cm boyutlarında dikdörtgen şekilde açın. Üzerlerine fırça ile süt sürüp toz şeker serpin. Üzerine kuru üzüm ve iri kırılmış çikolatayı yayın. Hamurların uzun tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. İki ucu birleştirip burun ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. 15-20 dakika bekletip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkartıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi
Hazırlama:150 dk.OrtaYaklaşık 4 adet