Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dilimli Derin Kek Kalıbında Kek

Kek hazırlıklarında hamur miktarı, kulanılacak kalıbın hacmine göre değişiklik gösterir. Gugelhuph da denen dilimli derin kek kalıpları da böyledir.  Burda bir çok örnek görebilirsiniz. Ayrıca bu tip kalıplar mutlaka fırça kullanılarak katı yağ ile yağlamalıdır. Böylece kalıbın girintili bölümleri iyice ve düzgünce yağlanmış olur. İstenirse yağın üzerine un veya galete unu, fındık kırığı, haşhaş tohumu gibi granül malzemeler serpilebilir, böylece kek kalıptan daha kolay çıkar ve görüntü de daha dekoratif olur.