Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Peynirli Sucuklu Dilimler

(0)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi )
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Zengin iç malzemesi ile lezzetli bir tarif.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Peynirli Sucuklu Dilimler

Hamur:

1 ½ - 2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g yumuşak margarin
½ çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme:

1 ½ su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
50 g küp şeklinde doğranmış sucuk
50 g küp şeklinde doğranmış sosis
½ çay bardağı ince doğranmış maydanoz
½ çay bardağı ince doğranmış dereotu
3 adet ince doğranmış yeşilbiber

Üzeri için:

1 yumurta (orta boy)
½ çay bardağı süt

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı:

Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp eleyin.  Margarin, yoğurt ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

3

İç malzeme ve pişirme:

Rendelenmiş peyniri sucuk, sosis, dereotu, maydanoz ve yeşilbiber ile karıştırın. Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıba yayın. Üzerine iç malzemeyi yayın. Kalan hamuru merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın, ince şeritler şeklinde kesin ve malzemenin üzerine sepet örgüsü şeklinde sıralayın.

Yumurtayı süt ile iyice çırpın. Bir fırça yardımı ile hamurların üzerine sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 35 - 40 dk.

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Peynirli Sucuklu Dilimler

Porsiyon / Servis 100 g / ml