Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, tereyağı ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 15 dakika bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alın ve iki eşit parçaya bölün. Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru elinizle bastırarak kalıbın kenarlarında 3 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturun. Hamuru çatal yardımı ile birçok yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Kabakları 2-3 mm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin. Tavaya 1-2 tatlı kaşığı sıvı yağ dökün ve bir sıra kabak dizin. Orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar arkalı önlü pişirin. Tavaya her seferinde yağ dökerek kabakların tamamını bu şekilde pişirin. Pişen kabakları soğumaya bırakın. Yumurta, krema, tuz ve karabiberi bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri, rendelenmiş beyaz peynir ve dereotunu ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine kabakları ilave edin ve karıştırın. Karışımı kalıptaki tabanın üzerine dökün, üzerini düzeltin ve pişirin. Pişirmenin son 10 dakikasında üzerine 2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesini serpin ve pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp arzuya göre dereotu ile süsleyin ve ılık olarak dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay