Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yulaf ezmesi, badem, limon kabuğu rendesi, eritilmiş tereyağı ve balı bir kaba alın. Kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı kalıba alın, kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuk süt ve kremayı bir çırpma kabına alın. Üzerine Crème Olé poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı kalıptaki tabanının üzerine yayın.
Çilekleri ortadan ikiye kesip tartın üzerine sıralayın. Su ve toz şekeri tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Isındıktan sonra jelatini ilave edin ve eriyinceye kadar hızlıca karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 20 dakika bekletip çileklerin üzerine yayın. Buzdolabına alın, 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay