Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Soğuk Pasta

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Muz aromalı jel, krem şanti ve portakal suyu ile hazırlanan hafif bir soğuk pasta.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Soğuk Pasta

Taban:

125 g tereyağı
18 adet kedidili bisküvi

Krema:

1 paket Dr. Oetker Muz Aromalı Jel
4 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 çay bardağı portakal suyu
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Tabanın hazırlanışı:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Tereyağını eritip soğutun. Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Soğumuş tereyağı ve öğütülmüş bisküvileri kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın. Kalıbı buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.

2

Kremanın hazırlanışı:

2 çay bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Eridikten sonra kalan 2 çay bardağı soğuk suyu ilave edin ve bir süre daha karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alıp 10 dakika bekletin

3

Süsleme ve servis:

Krem şantiyi ve portakal suyunu çırpma kabına alın, mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesini ekleyin. Mikserin yüksek devrinde 1-2 dakika daha çırpın. Üzerine soğumuş jeli dökün ve mikserin düşük devrinde malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpın. Kremayı hazırladığınız tabanın üzerine dökün. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Servisten önce tatlıyı kalıbından çıkartıp servis tabağına alın. Böğürtlenli sos ile süsleyip dilimleyin.

Beslenme bilgileri * Soğuk Pasta

Porsiyon / Servis 100 g / ml