Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Çikolata ve tereyağını bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine öğütülmüş fındık ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta sarısı ve esmer şekeri çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Un karışımı ve çikolatalı karışımı ekleyip mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
Yumurta aklarını cam veya metal bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek toz şekeri azar azar ilave edin. Sirke, nişasta, kakao ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Kalıptaki kekin üzerine alıp kaşık ile yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından alın ve soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine kakao serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta