Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık yardımı ile karıştırın. Üzerine toz şeker ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Yumurta, şekerli vanilin, ılık süt ve margarini ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için 40-50 dakika bekletin.
2,5 su bardağı sütü bir tencereye boşaltıp üzerine supangle poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edip 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp üzerine cevizi ekleyip arada karıştırarak soğutun.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 26 cm çapındaki ortası delik kek kalıbını yağlayın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanmış hamuru kısa bir süre yoğurun ve 16 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile 12-15 cm çapında açın, üzerlerine hazırladığınız supangleden koyun ve ikiye katlayarak poğaça gibi kapatın. Hamurların kenarlarını elinizle hafif bastırarak yapıştırın. Doldurup kapattığınız hamurları kek kalıbına yan yana sıralayın. Üzerini kapatıp 25-30 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin ve keki kalıptan çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpin. Soğutup dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta