Kalbe giden yol

Mayalı tariflerin kendine özgü bir çekiciliği vardır. Maya, öncelikle ekmek yapımında kullanılan ana hammaddelerden biri olması nedeniyle daha da ilgi çekicidir. Çünkü ekmek; doygunluğu, sıcaklığı, güveni ve evi hatırlatır. Maya da bu kavramları, kokusu ve kabartma özelliği ile destekler. Ama insanın mutfaktaki yaratıcılığı sadece ekmek pişirmek ile sınırlı değildir. Değil mi ki maya, her türlü kılığa girebilir, o zaman heves sahibi herkes, tatlısından tuzlusuna birçok hamur işini ortaya çıkarabilir. Siz de, maya sayesinde pufidik yapıda, mis kokulu, mevsim meyvelerinin uygunluğuna göre, ister elmalı, ister mürdüm erikli, istenirse haşhaşlı veya tarçınlı tartlar, çörekler, ıspanaklı, pırasalı ve peynirli kişler, jambonlu, kuru domatesli, soğanlı tuzlu kekler pişirebilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Ne de olsa kalbe giden yol, belki de mürdüm erikli kalp şeklindeki turtadan geçer.