Flag

Ağlayan Pasta

Yaklaşık 12 - 14 dilim
Orta
250 dk.
Çikolata soslu, krem şantili kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (28x28 cm)

Malzemeler

Sos için
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt
Kek
4yumurta
1 su bardağıtoz şeker
4 yemek kaşığısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
Islatmak için
1,5 su bardağısüt
Krema
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Sos
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Sosun hazırlanışı

Çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

2

Kekin hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Süt ve şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Ayrı bir kapta un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın, karışıma ilave edip 2 dakika daha çırpın, kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kürdan yardımıyla kekin üzerini birçok yerinden delin ve 1,5 su bardağı sütü yüzeye kaşık kaşık dökün.

3

Krema ve servis

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın, üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Kekin üzerine yayın ve buzdolabına alın. 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis tabaklarına alın. Üzerlerine çikolatalı sos dökün.


Arzuya göre hindistan cevizi rendesi ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.