Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ağlayan Pasta

(18)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolata soslu, krem şantili kek.

Yaklaşık 12 - 14 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ağlayan Pasta

Sos için:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
2 ½ su bardağı süt

Kek:

4 yumurta (orta boy)
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

Islatmak için:

1 ½ su bardağı süt

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kalıp:

Kare kalıp (28x28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Sosun hazırlanışı:

Çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

2

Kekin hazırlanışı:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Süt ve şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Ayrı bir kapta un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın, karışıma ilave edip 2 dakika daha çırpın, kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kürdan yardımıyla kekin üzerini bir çok yerinden delin ve 1,5 su bardağı sütü yüzeye kaşık kaşık dökün.

3

Krema ve servis:

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın, üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Kekin üzerine yayın ve buzdolabına alın. 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis tabaklarına alın. Üzerlerine çikolatalı sos dökün.

Arzuya göre hindistan cevizi rendesi ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Ağlayan Pasta

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj