Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Mantarlı Kiş

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Temel kiş hamuru ile hazırlanan kremalı mantarlı bir tarif.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mantarlı Kiş

Hamur:

2 su bardağı un
1 tutam tuz
125 g tereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
1 yumurta (orta boy)
3 - 4 yemek kaşığı buzdolabında soğutulmuş su

İç malzeme:

500 g mantar (ince dilimlenmiş)
2 yumurta (orta boy)
1 çay kaşığı tuz
½ su bardağı krema
½ demet ince doğranmış maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme:

Unu derin bir kaba eleyin. Tuzu ekleyip karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin. Üzerine yumurta ve soğuk suyu ekleyip hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen derecye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C

Alt-üst pişirme: 180°C

Hamuru buzdolabından çıkarıp unlanmış tezgahta merdane ile 26 cm çapında açın. Açtığınız hamuru unlanmış merdaneye sarın ve kalıba alın. Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın tabanına ve kenarlarına yayın. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

2

İç malzemenin hazırlanışı:

Mantarları kısık ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun.

Yumurta, tuz ve kremayı derin bir kaba alın ve karıştırın. Hazırladığınız mantarlar, maydanoz ve 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini ilave edip tekrar karıştırın. Kiş tabanının üzerine dökün ve tekrar pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Pişirmenin son 5 dakikasında yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini kişin üzerine serpin ve pişirmeye devam edin. Fırından çıkarıp ılık servis yapın.

Beslenme bilgileri * Mantarlı Kiş

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj