Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Tuz ve küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak karıştırın. Hamur haline gelmeye başlayınca soğuk suyu ekleyin ve ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak 15 cm çapına getirin. Hamuru streç filme sarın, buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Kuşkonmazların kök kısımlarında 2-3 cm uzunluğunda olan odunsu sert yerlerini kırarak çıkarın. Geniş bir tencereye 2 litre kadar su koyup kaynamaya bırakın. Geniş bir kabın içine 2 litre buzdolabında soğutulmuş su ve 5-6 adet buz küpü koyun. Kuşkonmazları kaynayan suyun içine atın. 2-3 dakika kaynatıp maşa ile çıkarın ve buzlu suya atın. 1 dakika bekletip sudan çıkarın ve kağıt havlu üzerine alın.
Dil peynirini uzunlamasına lif şeklinde koparın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp pişirme kağıdı üzerine alın. Merdane ile 35 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp fırın tepsisine koyun. Üzerine dil peyniri, rendelenmiş mozzarella peyniri ve chedar dilimlerini yerleştirin. Hamurun kenarlarında 3 cm boşluk bırakarak kuşkonmazları uzunlamasına yanyana sıralayın. Kuşkonmazların üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını sürün. Kenarlarda boş bıraktığınız hamurları kaldırıp kuşkonmazların üzerine doğru kapatın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 1 tatlı kaşığı parmesan peyniri rendesi serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve üzerine kalan rendelenmiş parmesan peynirini serpin. Dilimleyerek ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay