Kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 160 °C
Turbo pişirme: 150 °C
Yumurta ve şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine margarin, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkartıp soğutun. Soğuduktan sonra kalıbın kelepçesini çıkartıp yıkayın ve tekrar takın.
12 adet çileği ayıklayıp ortadan ikiye kesin ve kalıbın çerçevesi boyunca dizin.
200 g çileği yarım çay bardağı pudra şekeri ile püre haline getirin.
2,5 çay bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Eridikten sonra kalan 2,5 çay bardağı soğuk suyu ilave edin ve bir süre daha karıştırın.
Soğuk sütü bir çırpma kabına alın, üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 3-4 dakika çırpın. Üzerine çilekli püreyi ve oda sıcaklığına gelen jelin yarısını ilave edip iyice karıştırın.
Diğer krem şantiyi de süt ile çırpın. Ayırdığınız jeli ilave edin ve iyice karıştırın.
Pasta zemininin üzerine önce beyaz kremayı, üzerine de çilekli kremayı yayın. Bir çatal yardımı ile alttan üste doğru hafifçe karıştırarak yüzeye yer yer beyaz kremadan çıkartın.
Üzerini düzeltip buzdolabında 3-4 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini çözün ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta