Deniz börülcelerini yıkayın. Geniş bir tencereye su doldurup kaynatın. Daha sonra börülceleri suya atıp kaynatın. Arada bir börülcelerin iskeletinden ayrılıp ayrılmadığını kontrol edin. Bunun için bir dal börülceyi dip kısmından tutun ve üstündeki etli kısmı yukarı doğru sıyırın. Yeşil kısımın kolayca sıyrılması gerekir. Bu şekilde yumuşayan börülcelerin suyunu süzün ve tüm demeti sıyırın.
Soğanı küp şeklinde doğrayın. Domatesleri ortadan ikiye kesin.
Ceviz ve sarmısağı blenderda öğütün veya havanda dövün. İçerisinden üst süsleme için 2 tatlı kaşığı kadarını ayırın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Pizza un karışımını su, sıvı yağ ve sarımsaklı ceviz ile iyice yoğurun. Hamuru kalıba yayın ve kenarlarına doğru hamuru yükselterek kenar oluşturun. Daha sonra bir çatal yardımı ile hamuru bir çok yerinden delin ve ön pişirme yapın.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 dakika
Sürenin sonunda pizza tabanını fırından çıkartın. Fırını kapatmayın.
Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın. 2 yemek kaşığı kadarını deniz börülcesi ile karıştırın, geri kalanını hamurun üzerine sürün. 3 yemek kaşığı kadar kaşar peyniri ayırın ve geri kalanını sosun üzerine yayın. Üstüne soğanları yayın.
Deniz börülcesini kenarlardan yaklaşık 2 cm boşluk kalacak şekilde yayın, kenarlarda kalan 2 cm boşluğa ayırdığınız kaşar peynirini serpin. Domateslerin kesili tarafları yukarı gelecek şekilde sıralayın ve tekrar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkardıktan sonra üzerine süsleme için ayrıdığınız cevizli sarmısaklı karışımdan serpin. 5-10 dakika beklettikten sonra dilimliyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Hazırlama:120 dk.ZorYaklaşık 8 - 10 dilim