2,5 su bardağı suyu kaynatıp derin bir kaba alın. Jeli ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Elmayı küçük dilimler şeklinde kesip jele ekleyin. Kupları kenarlı bir tepsiye eğik olarak oturtun. Hazırladığınız jeli, kupların yarısı dolacak şekilde paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Sakızlı muhallebiyi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına geldiğinde bir çırpma kabına alın ve buzdolabına koyun.
Servisten önce sakızlı muhallebiyi mikser ile 5 dakika çırpın ve kuplara, jellerin üzerlerine paylaştırın. Taze nane yaprakları ve ahududu ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar