1,5 su bardağı unu derin bir kaba alın ve içerisinden hamur açmada kullanmak için 2 yemek kaşığı un ayırın. Üzerine yumurta, su, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin.
Kıymayı bir kaseye alıp üzerine kuru soğanı rendeleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip eliniz ile iyice karıştırın.
Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçasını alıp hafif unlanmış tezgahta 3-4 mm kalınlığında açın. Hamuru 2 cm uzunluğunda şeritler şeklinde kesin. Tekrar 2 cm ölçülerinde enine keserek 2x2 cm boyutlarında kare hamurlar elde edin. Küçük kare hamurların ortalarına nohuttan daha küçük kıyma parçaları koyun. Uç kısımlarını karşılıklı olarak kapatın ve orta noktada hamurları birleştirin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
Su ve sıvı yağı derin bir tencereye alıp orta ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Hazırladığınız mantıları üç eşit miktara bölün. Her birini sırayla kaynayan suya atın, 5-10 dakika pişirin, kevgir ile sudan çıkarın ve servis tabağına alın.
Yoğurda 1 tutam tuz atıp çatal ile iyice çırpın. Servis tabağındaki mantıların üzerine dökün. Sıvı yağı küçük bir sos tenceresine alıp orta ateşte kızdırın. Ocaktan alıp üzerine kırmızı toz biberi atın, karıştırın ve yoğurdun üzerine gezdirin. Naneyi serpin ve bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular