Dondurulmuş karadut ve suyu mutfak robotuna alıp püre haline getirin. Krema, süt, yoğunlaştırılmış süt, toz şeker ve şekerli vanilini çelik bir kaba alın. Tel el çırpıcısı ile yaklaşık 1 dakika iyice karıştırın. Püre haline getirdiğiniz karadutları ve çikolata parçalarını ilave edip kısa bir süre daha karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp dondurucuya alın. 30 dakikada bir tel çırpıcı ile kenarlarda donan kısımları sıyırarak iyice karıştırın. Bu işlemi 4 kez tekrarlayın. Çikolata parçalarının eşit dağılmasına dikkat edin. Donmaya başlayınca streç filmi doğrudan dondurmanın üzerine yapıştırın. Daha sonra 5-6 saat donmaya bırakın.
Süre sonunda dondurma kaşığı ile kaselere alın. Arzuya göre farklı sos veya çerezler ile servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar