Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin veya yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağı, toz şeker, şekerli vanilin ve yoğurdu bir kaba alıp kaşık veya spatula ile iyice karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 35x45 cm boyutlarında açın. Hamuru ortadan ikiye kesin. Bu hamurlardan birinin üzerine çay bardağı ile işaretler yapın. İşaretlenen dairelerin ortalarına yarımşar tatlı kaşığı kayısı marmeladı koyun. Diğer hamuru merdaneye sararak üzerine alın. Marmelatlar ortada kalacak şekilde çay bardağı ile keserek şekiller çıkarın ve fırın tepsisine sıralayın. Hamur bitinceye kadar aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Süre sonunda kurabiyeleri fırından çıkarın. Bekletmeden üzerlerine pudra şekeri serpin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler