Nişasta ve toz şekeri küçük bir tencereye alın ve el çırpıcısı ile karıştırın. Şekerli vanilin ve sütü ilave edip kısa bir süre daha karıştırın. Daha sonra orta ısıdaki ocak üzerinde karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Mandalinaların kabuklarını soyup dilimlere ayırın ve küçük parçalara kesin.
Kremayı çırpma kabına alın ve mikser ile 1-2 dakika çırpın. Hazırladığınız tatlıyı ilave edip 2 dakika daha çırpın. Aralara mandalina parçaları koyarak kuplara doldurun. Buzdolabına alın ve en az 1 saat bekletin.
Bademleri yağsız tavaya alın ve düşük ısıdaki ocakta hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Başka bir kaba aktarın ve soğumaya bırakın.
Tatlıların üzerine badem serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar