Flag

Mavi Karamelli Çilekli Kup

4 kup
Orta
30 dk.
Badem krokan ve çilek ile hazırlanan Mavi Karamelli Crème Olé kup tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu için
1 su bardağıbütün çiğ badem
1 çay bardağıtoz şeker
10 adetçilek
Crème Olé
1 poşetDr. Oetker Mavi Karamelli Crème Olé
2,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mavi Karamelli Crème Olé
1

Dolgunun hazırlanışı

Bademleri bir kaseye alın, üzerine sıcak su dökün ve 15 dakika bekletin. Süre sonunda kabuklarını soyup havlu peçete üzerinde kurulayın. Toz şekeri metal bir tavaya alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan şeker eriyinceye kadar bekletin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın ve bademleri ekleyin. Karıştırıp pişirme kağıdı üzerine yayın ve soğumaya bırakın. Çilekleri küp şeklinde kesin.

2

Kupların hazırlanışı

Soğuyan bademleri iri parçalara kırın ve mutfak robotunda öğütün. Sütü çırpma kabına alın, Crème Olé'yi ekleyin ve mikser ile 3 dakika çırpın. Aralara çilek ve badem koyarak kuplara doldurun. Üzerlerini çilek ile süsleyin ve servis yapın.