Bisküvileri kalıba sıralayın. Yarım su bardağı sütü üzerlerine kaşık ile dökerek ıslatın.
Yumurtaları çatal ile çırpın. Süt, puding, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve çırpılmış yumurtaları bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp bisküvilerin üzerine dökün. Fındık kırığını pudingin üzerine serpin ve soğumaya bırakın.
Limon aromalı jeli 2,5 su bardağı kaynatılmış su ile eriyinceye kadar karıştırın. Jelin 1/3'ünü fındıkların üzerine, kaşık yardımı ile azar azar, fındıkların yüzeyini kaplayacak şekilde yayın. Buzdolabında donması için 30 dakika bekletin. Kalan jeli oda sıcaklığında bekletin. Süre sonunda tatlıyı buzdolabından alın, ayırdığınız jeli üzerine yavaşça dökün.
Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Hazırlama:220 dk.OrtaYaklaşık 8 dilim