Portakalın kabuğunu rendeleyin. Kalan kabukları ayıklayıp portakal içini mutfak robotunda püre haline getirin.
Portakalın kabuğunu rendeleyin. Kalan kabukları ayıklayıp portakal içini mutfak robotunda püre haline getirin.
Sıcak su ve toz şekeri derin bir kaba alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Portakal kabuğu rendesi ve portakal püresini ilave edip karıştırın. Daha sonra taze sıkılmış portakal suyu, limon suyu, rom aroması ve şekerli vanilini ekleyin. İyice karıştırıp buzdolabına alın.
Toz şekeri geniş bir kaseye alın. Serviste kullanacağınız bardakların ağız kısımlarını suya batırıp çıkarın, daha sonra toz şekere bulayın. Kuruması için 2 saat bekletin.
Portakalı yıkayıp dilimleyin.
Servisten önce bardakları hazırladığınız portakallı karışımla doldurun ve kenarlarına birer dilim portakal yerleştirin.
İlgili Tarifler
İçecekler
İçecekler
İçecekler