2,5 su bardağı suyu kaynatıp derin bir kaba alın. Üzerine 1 poşet jeli boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Bekletmeden kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve yarım saat bekletin.
Elmanın kabuğunu soyup rendeleyin ve bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve suyu ilave edin. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuk süt ve Crème Olé'leri çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız elmaları ve fındık kırığını ilave edin, düşük devirde 10-15 saniye çırpın. Créme Olé'nin yarısını kaselerdeki jellerin üzerine paylaştırın. Kalan 2,5 su bardağı suyu kaynatıp ikinci jel poşetini ilave edin ve karıştırarak eritin. Fazla soğutmadan kaselerdeki Crème Olé'lerin üzerine kaşık ile azar azar dökerek paylaştırın. Donuncaya kadar bekletip üzerine kalan Crème Olé'yi paylaştırın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Kiviyi soyun ve dilimleyin. Fındık kırıkları ile birlikte kupları süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar