Tereyağı, pekmez, esmer şeker, yumurta sarısı, zencefil, tarçın, un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 15-20 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Hamuru buzdolabından alın ve kısa bir süre yoğurun. Tezgaha fırın tepsisi boyutlarında pişirme kağıdı serin. Hamuru üzerine koyun ve merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Farklı şekillerdeki kurabiye kalıpları ile şekiller kesin ve dış kısımda kalan fazla hamurları toplayın. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin. Kalan hamurları aynı şekilde pişirme kağıdı üzerinde şekillendirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarın ve fırın tepsisinde soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler