Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Gluten Nedir?

Gluten, başta buğday olmak üzere bazı tahıllarda bulunan bir bitki proteinidir. Buğday, çavdar, arpa, yulaf gluten içeren tahıllardandır.

Gluten ne işe yarar?

Gluten, hamurun güçlü yapısından sorumlu olan proteindir.

Bu proteinin asıl işlevi, unun bağlanmasını sağlayarak ekmek veya bazı hamur işlerini oluşturmak için yapıştırıcı araç olmasıdır. Gluten, hamurun ağsı yapısını oluşturur. Bu yapı çok önemlidir, gluten olmadan hamur işlerinde istenilen yapı oluşamaz, mayalanma ve kabarma olmaz.

Normal koşullarda kabarması veya mayalanması arzu edilen hamur işleri için gerekli olan ve unun içerisinde doğal olarak bulunan gluten, bu maddeye karşı hassasiyeti olan kişiler veya çölyak hastaları tarafından tüketilmemesi gerekir.

 Dr. Oetker Glutensiz Serisi ile

Glutensiz Kek & Pasta Tarifleri

Birbirinden leziz ve garantili glutensiz kek& pasta tarifleri için tıklayın.
 Dr. Oetker Glutensiz Serisi ile

Glutensiz Tatlı Tarifleri

Hangi glutensiz tatlı tarifini istediğinize karar vererek işe başlayabilirsiniz.
 Dr. Oetker Glutensiz Serisi ile

Glutensiz Tuzlu Tarifler

Birçok doyurucu glutensiz tarifi burada bulabilirsiniz.