Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

İrmik Tatlısı Tarifleri

Pratik ve nefis irmik tatlsı tarifleri arıyorsanız, doğru yerdesiniz!

İrmik, buğday, pirinç ve mısır gibi tahılların değirmende çekilmesi ile elde edilir ve ana tahılın ismi ile anılır, örneğin mısır irmiği gibi…

Elde edilme yöntemi sırasında tanecikler kabuk kısmından ayrılır ve işlemden sonra da elenerek kepeğinden ayrılıp saflaştırılır.

İrmik, çeşitli hamurların hazırlanmasında, çorbalarda, kuskus olarak, tabule hazırlarken, sütlü tatlılarda, puding çeşitlerinde, muhallebilerde, suflelerde ve irmik tatlısı gibi gelenekselleşmiş tatlı tariflerinde kullanılır.

Lezzeti çok beğenilen irmik tatlısının hazırlanması da çok pratiktir.

İrmik tatlısı aynı zamanda çok da hafif bir tatlıdır. İrmik tatlısını birçok farklı meyve ve sos ile hazırlayıp sunumlarınızı renklendirebilirsiniz.

Dr. Oetker Deneme Mutfağı Profesyonelleri tarafından hazırlanan nefis irmik tatlısı tariflerini sizler için derledik.

Afiyet olsun.

 Tarifler

Tatlı ve tuzlu daha fazla tarif seçeneği...

5 çayı ikramlarınıza farklı tarifler arıyorsanız, tıklayın.