KREP TARİFİ

Tatlı ve Tuzlu Krep Tarifleri

Sizin tercihiniz hangisi?

Krep nedir?
Fransız mutfağının popüler bir ürünü olan krep, keyifli sofların, lezzetli yemek tariflerinin bazı olarak ya da içindeki dolgusu ve dışındaki sosu ile tatlı olarak da servis yapılabilir. 

Krep hamuru nasıl hazırlanır?
Temel olarak yumurta, süt, un ile hazırlanan sıvı (akışkan) bir hamurdur.

Krep nasıl pişirilir?
Krep hamuru döküm bir tavada veya kenarları yüksek olmayan özel krep tavasında pişirilir. Hamurdan bir kepçe kadarı ısınmış tavaya incecik serilir, bir yüzü piştikten sonra özel tava hareket ettirilerek hamur havaya fırlatılır ve dönerek pişmemiş tarafının üzerine düşmesi sağlanır. Her krep tek tek pişer.

Krep hamuru hafif tuzlu veya şekerli olabilir.

Tuzlu krep tariflerini börekler veya yemekler sınıfından sayabiliriz; içleri peynir, kıyma, tavuk, deniz ürünleri, mantar, jambon gibi ana malzemeler veya ıspanak, patates ve çeşitli sebzeler ile doldurularak veya sarılıp dürüm gibi yapılarak, üzerlerine beşamel sos, avokado sos, domates sos, yoğurtlu sos gibi birçok sos dökülerek sunulurlar ki bu nefaset zincirindeki krep yemekleri illa ki rendelenmiş peynir serpildikten sonra son bir kez fırınlanarak gratin krepler yapılır…

Tatlı krep tarifleri çikolatalı, meyveli, ballı, reçelli, pudingli, kremalı, fındıklı, fıstıklı, badem ezmeli, fıstık ezmeli olmak üzere binbir çeşittir. Bir de dünyaca meşhur Krep süzette/süzet vardır ki kendine has mandalina sosu ile ağızlara layıktır. Flambe yapılan krep tariflerini de anmadan geçmeyelim; yani “yanarlıdönerli” kreplerdir bunlar.

Türk tipi krepler de vardır. Annelerimizin yumurta, süt ve un ile hazırladığı akışkan hamurun, tavada iki yüzünün de şipşak bir şekilde pişirilmesi ile elde edilir. Sabah kahvaltılarında içine çökelek ve dilimlenmiş yeşil soğan, doğranmış maydanoz konulup sarılarak veya yine kahvaltıda balla, reçelle, pekmezle, tahinle tüketilebilir. Türk usulü bu krepler akıtma veya cızlama diye adlandırılır.

Tarifler
Tatlı ve tuzlu daha fazla tarif seçeneği...
5 çayı ikramlarınıza farklı tarifler arıyorsanız, tıklayın.

Tatlı Krep Tarifleri

Tuzlu Krep Tarifleri

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.