Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çölyak Hastalığı

Çölyak, emilim bozukluğu olarak da adlandırılan bir hastalıktır. Çünkü besin elementleri ince bağırsak aracılığıyla emilememektedir. Normalde gıdalarda bulunan besin elementleri incebağırsakta bulunan villi sayesinde kan dolaşımına karışırken, villinin yapısı bozulduğunda, kişinin aldığı besinin miktarı ne olursa olsun kötü beslenmiş olur. Çünkü vücudun bağışıklık sistemi ince bağırsakta hasara neden olmuş ve besin emilimini engellemiştir. Bu sebeple çölyak hastalığı otoimmün bozukluk (bağışıklık sistemi bozukluğu) olarak kabul edilir.

Çölyak hastalığı ve glutenle ilgili daha fazla bilgi için www.glutenicermez.com ‘u tıklayabilir ve Deneme Mutfağı’nda hazırlanan glutensiz tariflere ulaşabilirsiniz.