Flag

Açma

8 adet
Orta
140 dk.
Temel açma tarifi nasıl olur, püf noktaları nelerdir? Detaylı adım adım anlatımı ile kolayca hazırlayın.
Şahane kabaran, tel tel olan, yumuşacık, nefis açma tarifi mi aradınız?
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Margarin yerine aynı miktarda tereyağı kullanabilirsiniz.
Bu tarife özel ipuçları
Un kalitesine göre ilave edilecek miktar değişebilir. Bunun kontrolunu sağlayabilmek için istediğiniz hamur kıvamını elde edinceye kadar unu azar azar ilave edin ve gerekirse verilen miktarın tamamını kullanmayın. 
Bu tarife özel ipuçları
Hazırladığınız açma hamurlarını dondurucuda saklayıp daha sonra pişirebilirsiniz. Hamurları şekillendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürmeden 20 dakika bekletin ve dondurucuya koyun. Pişirmek istediğiniz zaman dondurucudan alıp fırın tepsisine sıralayın. Bekletmeden yumurta sarısı sürün ve fırına koyun. Fırını 180°C'ye ayarlayıp çalıştırın ve 30-35 dakika pişirin. Fırın önceden ısıtılmıyor. Soğuk olan hamurların üzerine sürülen yumurta hemen donuyor. O nedenle susam ve çörek otunu her açmanın yumurtasını sürdükten hemen sonra serpin.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 - 3 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
3,5 - 4 su bardağıun
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 - 1,5 çay kaşığıtuz
1yumurta akı
50 gyumuşak margarin
2,5 çay bardağıılık süt
Sürmek için
75 gyumuşak margarin
Üzeri için
1yumurta sarısı
2 tatlı kaşığısusam
2 tatlı kaşığıçörek otu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip yarısını derin bir kaba alın. Üzerine beklettiğiniz maya, toz şeker, tuz, yumurta akı, margarin ve ılık sütü ilave edip eliniz ile iyice karıştırın. Kalan unu azar azar ilave edip yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgaha alın, kısa bir süre yoğurup 8 eşit parçaya bölün. Hamurun bir parçasını alıp hafif unlanmış tezgahta 20 cm çapında açın. Üzerine bir tatlı kaşığı margarin sürüp rulo şeklinde sarın. Rulonun iki ucunu tutup farklı yönlere çevirerek burun. İki ucunu birleştirerek hamuru halka şekline getirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatıp 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Margarin yerine aynı miktarda tereyağı kullanabilirsiniz.
  • Un kalitesine göre ilave edilecek miktar değişebilir. Bunun kontrolunu sağlayabilmek için istediğiniz hamur kıvamını elde edinceye kadar unu azar azar ilave edin ve gerekirse verilen miktarın tamamını kullanmayın. 
  • Hazırladığınız açma hamurlarını dondurucuda saklayıp daha sonra pişirebilirsiniz. Hamurları şekillendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürmeden 20 dakika bekletin ve dondurucuya koyun. Pişirmek istediğiniz zaman dondurucudan alıp fırın tepsisine sıralayın. Bekletmeden yumurta sarısı sürün ve fırına koyun. Fırını 180°C'ye ayarlayıp çalıştırın ve 30-35 dakika pişirin. Fırın önceden ısıtılmıyor. Soğuk olan hamurların üzerine sürülen yumurta hemen donuyor. O nedenle susam ve çörek otunu her açmanın yumurtasını sürdükten hemen sonra serpin.