Flag

Altın Çilekli Kazandibili Tart

Yaklaşık 10 dilim
Orta
240 dk.
Limonlu kazandibi dolgulu altın çilekli tart.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Tart kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
125 gsoğuk tereyağı
2yumurta sarısı
2 su bardağıun
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
1 yemek kaşığısüt
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3 su bardağısüt
1 çay bardağılimon suyu
1limon kabuğu rendesi
6 - 7 adettaze altın çilek
Süslemek için
1 tatlı kaşığıHindistan cevizi rendesi
1limon kabuğu rendesi
1 adettaze altın çilek

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Hamurun hazırlanışı

Soğuk tereyağını küçük küpler şeklinde kesin. Yumurta sarılarını bir kaseye alın ve çatal ile çırpın. Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri, şekerli vanilin ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını, yumurta sarıları ve sütü ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Hamuru buzdolabından çıkarıp unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm çapında açın. Merdaneyi unlayın, açtığınız hamuru üzerine sararak alın ve kalıbın içine oturtun. Eliniz ile hafifçe bastırarak tabanı ve yanlarını kaplayacak şekilde düzeltin. Kalıbın kenarlarında kalan fazla hamurları kesip çıkarın. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyunca kalıptan çıkarın.

3

Dolgunun hazırlanışı

3 su bardağı süt ve 1 çay bardağı limon suyunu bir tencereye alın. Üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp limon kabuğu rendesini ekleyin ve karıştırın. Arada karıştırarak soğutun. Altın çilekleri 4 parçaya kesip kazandibine ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız dolguyu tartın içine dökün. Üzerini düzeltin ve buzdolabında 2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Tartın üzerini Hindistan cevizi, limon kabuğu rendesi ve altın çilek ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.