Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Soğuyan keşkülü ilave edin ve mikserin orta devrinde 2 dakika daha çırpın. Üzerine ananas ve bademi ekleyip kaşık ile karıştırın. Kalıbın içini streç film ile kaplayın. Hazırladığınız keşküllü karışımı döküp yayın. Üzerini kapatıp dondurucuda 5-6 saat bekletin.
2 dilim ananası püre haline getirin ve bir tencereye alın. Toz şekeri ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Tatlıyı dondurucudan çıkarıp 5-10 dakika bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın. Üzerine hazırladığınız ananaslı sosu dökün, ananas dilimleri ve bademleri sıralayıp bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:400 dk.Yaklaşık 10 - 12 dilim