Flag

Armutlu Keşküllü Kup

3 - 4 kup
Orta
30 dk.
Armut ve badem ile hazırlanan keşküllü kup tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Armutlar için
2 adetarmut
1 su bardağıtaze sıkılmış portakal suyu
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağıiri kırılmış badem
Keşkül için
1 poşetDr. Oetker Keşkül
3,5 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Keşkül
1

Armutların hazırlanışı

Armutların kabuklarını soyun, küçük küpler şeklinde kesin ve tencereye alın. Üzerine portakal suyu ve toz şekeri ilave edin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Keşkülün hazırlanışı

Süt ve keşkülü tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.

3

Kupların hazırlanışı

Soğuyan keşkülü, aralara armut ve badem koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servis yapın.