Flag

Ayvalı Kurabiye

32 adet
Orta
30 dk.
Tarçınlı ve zencefilli ayva dolgulu nefis kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
2 adetayva
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağısu
1,5 çay kaşığıtoz tarçın
0,5 çay kaşığıtoz zencefil
1,5 çay bardağıiri kırılmış ceviz
Hamur
3 - 3,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 goda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağısıvı yağ
2 yemek kaşığıyoğurt
3 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Dolgunun hazırlanışı

Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyin. Tencereye rendelenmiş ayva, toz şeker ve suyu alın. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp üzerine tarçın, zencefil ve cevizleri ekleyin. Karıştırın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri ve şekerli vanilini ayrı bir kaba alın. Kaşık veya çatal ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımını ilave edin ve yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Bir parçasını hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 20 cm çapında açın. Bıçak ile 8 eşit üçgen elde edecek şekilde kesin. Üçgenlerin geniş tarafına bir miktar ayvalı dolgu koyun. Hamuru rulo şeklinde sarın ve fırın tepsisine alın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Kurabiyeleri fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Üzerlerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.