Flag

Bir Demet Gül

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
180 dk.
Gül süslemeli pasta ile sevdiklerinizi büyüleyin.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
1limon kabuğu rendesi
1 tüpDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dolgu
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış ananas
0,5 çay bardağıfındık kırığı
Süslemek için
2 poşetDr. Oetker Krem Şanti
2 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1 yemek kaşığılimon suyu
1 tüpDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 5 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesi ve 40-45 damla kırmızı jel renklendirici ilave edip mikser ile çırpın. Hamurun yarısını kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Kalıbı yıkayıp kurulayın ve pişirme kağıdı serin. Kalan hamuru kısa bir süre çırpın, kalıba alın ve aynı şekilde pişirin.

3

Dolgu ve kaplama

Süt, margarin ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın.


Soğuyan pandispanyaların her birini enlemesine ikiye kesin. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine pasta kreması yayın, ananas sıralayın ve fındık kırığı serpin. İkinci kat pandispanyayı kapatın, aynı şekilde devam ederek tamamlayın. Pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın.

4

Süsleme ve servis

Krema, krem şanti ve limon suyunu bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın.


Bir çırpma kabına hazırladığınız krem şantiden 3-4 yemek kaşığı alın, üzerine koyu pembe bir renk elde edecek miktarda kırmızı jel renklendirici ekleyerek çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına alın. İçten dışa doğru daireler sıkarak pastanın alt kısmına bir sıra gül yapın. Krem şantiden 10-12 yemek kaşığı alın, hazırladığınız rengin daha açık tonunu elde edecek miktarda jel renklendirici ilave edin ve çırpın. Krema sıkma torbasına doldurun, yaptığınız güllerin üst sırasından başlayarak 3 sıra daha gül yapın. Kalan krem şantiyi daha da açık pembe yapın ve pastanın üzerine sıkın.


Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. İnciler ile süsleyin ve servis yapın.