Unu bir kaba eleyin. Üzerine, hamur kabartma tozu, tereyağı, esmer şeker, şekerli vanilin, tarçın, zencefil, yumurta sarısı ve üzüm pekmezini ekleyip eliniz ile iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 25-30 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın. Pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Çam ağacı kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarın ve fırın tepsisine sıralayın. Kalan hamurları toparlayıp aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pudra şekerini bir kaseye alın. Beyaz glazürü hazırlamak için içinden 1 yemek kaşığı alıp çok az süt ilave ederek karıştırın. Kalan pudra şekerine jel renklendiriciyi ilave edin. Sütü azar azar ilave ederek glazür kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Her iki glazürü pişirme kağıdından hazırladığınız hunilere doldurun. Uçlarını makas ile kesip kurabiyelerin üzerini yeşil glazür ile kaplayın. Beyaz glazür ile çizgiler yapın ve gümüş inci ile süsleyin.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler